Bullerup private Børnehave er en privat integreret daginstitution som blev privat i 2008.
I Bullerup private Børnehave har vi en normering på 15 vuggestuebørn og 46 børnehavebørn. Vi er fordelt på:
- En vuggestuegruppe – Spirerne med 13 – 15 vuggestuebørn.
- To børnehavegrupper – Fodtudserne og Radiserne med hver ca. 23 børn.
- Uglerne (kommende skolebørn) – er 2 dage ugentligt i storebørnsgruppen, hvor der tilrettelægges et pædagogisk læringsmiljø, der skaber sammenhæng til børnehaveklassen.
Historik
Bullerup Børnehave blev etableret af lokale kræfter tilbage i 1967/68.
Bullerup private Børnehave er i dag en privat integreret daginstitution som blev privat i 2008.
Tilbage i 1992, da Bullerup Børnehave, så frem til at skulle fejre 25-års jubilæum, var der et stort ønske fra personalets side om at få et logo.
En pædagog fra Radisestuen, foreslog en kunstner, som netop havde leveret et logo til en nærliggende institution. Men vi andre syntes, at det ville være lidt træls at skulle have én og samme kunster til at lave vores logo og så nærmest også være naboer. En anden ansat nævnte så, at hun lige havde set en udsendelse i tv, hvor Erik Clausen og Leif Sylvester, havde malet en hel gang, vistnok på en skole, så måske vi skulle skrive og spørge Erik Clausen, om han kunne have interesse i en sådan opgave. Men, – at få fat i en adresse eller anden kontaktinformation på Erik Clausen var ikke bare lige sådan noget man gjorde dengang. Alverdens kontakter indenfor film/teater, scene, kunst, gøgleri m.m. blev kontaktet…. Og endelig langt om længe lykkedes vi med at få fat på en adresse.
Brevet blev forfattet, sendt af sted med posten og så ventede vi ellers. Og vi ventede. Lige til den dag, hvor fastnettelefonen ringede hjemme hos hende, som i sin tid havde foreslået Erik Clausen og som også havde skrevet brevet til ham. Det var Erik! Hun undrede sig noget, for hendes kæreste hed også Erik og den dag lød han altså ikke, som den Erik hun kendte. Det tror da pokker, for det var Erik Clausen.
Han syntes, at det havde været hyggeligt med vores brev, og at det lød vældig spændende at hjælpe os med et logo.
Hvilke træer har I på legepladsen? Hvad er historien om jeres børnehave? Hvad er I for nogle voksne? Er der god stemning på arbejdspladsen? Hvilke omgivelser har l? Slutteligt sagde han, at han gerne ville lave logoet, og at vi skulle nok modtage noget inden jubilæet i februar 1993.
I den anden ende af røret spørger den ansatte så til, hvad han havde forestillet sig rent økonomisk, -altså prisen for udarbejdelse af logoet. Joh, svarede Erik Clausen, I er jo i Odense, -så en kasse Albani øl, et foto af logoet når det er færdigt ved trykkeriet, en logo t-shirt og så meget bestemt beskeden om, at HVER GANG det logo bliver brugt i nyt øjemed, så vil han underrettes herom, uanset hvor mange år ud i fremtiden vi taler om.
Herligt, så langt så godt. Denne samtale foregik en gang i sensommeren/efteråret 1992, men da vi nærmede os jubilæet, havde vi endnu ikke hørt ej heller modtaget noget fra Erik Clausen.
Så vi måtte pænt ringe og spørge, om han mon var opmærksom på, at jubilæet var i ugen efter. Han havde helt styr på det og ganske rigtigt – på selve jubilæumsdagen, den 15. februar 1993, kom posten med kuverten og deri lå logoet samt et brev med tillykke med dagen.
Det var en super festlig jubilæumsdag – der blev festet hele dagen og hele natten, ja faktisk gik vi ikke hjem.
1 kasse Albani, 2 t-shirts og et brev blev afleveret personligt hjemme på privatadressen hos Erik Clausen og hans kone.
Når han efterfølgende holdt foredrag rundt omkring på Fyn, mødte børnehavens personale ved flere lejligheder op i t-shirts og sagde hej til ham – det var en af de oplevelser, man kan tage gratis med sig og som man bliver glad af at have fået lov til at være med til.
Vi fik lavet skilt til væggen ved parkeringspladsen, t-shirts og sweatshirts, brevpapir og siden hen termokedeldragter, regntøj, jakker samt løbe t-shirts. Og den dag i dag – i 2020 – er det en fryd og særlig glæde at kigge på det livsglade logo på Mølledammen 12.
Skrevet af Lotte Jensen, ansat i BpB.