Traditioner

Traditioner

TraditionerTraditionerTraditioner

Vi er glade for traditioner. Traditioner skaber genkendelighed og tryghed hos børn. Traditioner er vigtige, fordi de forbinder os og skaber fællesskabsfølelser.

Fødselsdag

TraditionerVi fejrer børnenes fødselsdage ved at sætte flag frem, tænde lys og synge fødselsdagssang. Fødselsdagsbarnet deler som oftest noget ud. Som forældre aftaler I med pædagogerne på stuen, hvornår dagen skal fejres, og om I selv deltager. Vi kommer gerne hjem til jer og holder fødselsdag men kun hvis det er i gåafstand for et børnehavebarn.

Fastelavn

I børnehaven syr vi – i samarbejde med børnene – børnenes fastelavnskostumer. Det er en fantastisk tradition, hvor hvert barn selv får lov til at bestemme hvad det vil klædes ud som og hvor barnet er med til at designe og producerer dragten. Det fører altid mange gode og dejlige samtaler og stunder med sig. På selve fastelavnsdagen slår vi katten af tønden i børnehaven og vuggestuen. Børnene har selv pyntet en tønde på hver stue, og vi fylder den med frugtstænger, rosiner, lidt slik og lign.

TraditionerTraditionerTraditioner

Bedsteforældredag…eller ”en anden der elsker mig”

Ikke alle børn har bedsteforældre, eller har bedsteforældre som de har kontakt til eller som er tætte på barnet. Derfor er dagen for bedsteforældre eller én eller et par, som elsker barnet. Det er en særlig glæde for barnet og for os at opleve denne dag. På dagen optræder børnene med en længe øvet forestilling.

Påske

Omkring påske klipper, klistrer og pynter vi. Vi holder påskefrokost, hvor vi pynter flot op.

Sankt Hans

Til Sankt Hans laver vi en heks og markerer Sankt Hans.

Sommerfest

Hvert år arrangerer bestyrelsen en årlige sommerfest.

Lanternefest

Når mørket for alvor falder på, holder vi en aften i november lanternefest.

December og julefest

Vi bager, laver pynt, går i kirke, holder julefrokost, laver gaver og nisserne er på besøg hjemme hos børnene, hvor forældrene skriver en lille hilsen i deres bog. Vi holder samling hver dag, hvor vi synger julens sange og høre hvad nisserne har lavet på deres besøg.

Vi holder julefest, hvor børnehavebørnene laver lanterner, går i skoven og leder efter julemanden, vi danser om juletræet, drikker saftevand og spiser æbleskiver.